Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertäljepolitikern Yilmaz Kerimo lämnar riksdagen: "Lämnar över till nya och yngre förmågor"

Södertäljepolitikern Yilmaz Kerimo kommer inte att kandidera till riksdagsvalet 2018. Yilmaz meddelar att han, efter en periods betänketid, bestämt sig för att lämna riksdagen efter nära 20 år som ledamot.

I ett pressmeddelande berättar Yilmaz Kerimo, riksdagsledamot för Socialdemokraterna i Stockholms län, att han lämnar riksdagen till yngre förmågor.

– Det har varit en mycket givande och lärorik tid att få företräda Stockholmsregionen i riksdagen men nu är det dags att göra någonting annat. Efter mycket övervägande har jag nu bestämt mig för att lämna över till nya och yngre förmågor. Jag tackar ödmjukt för det förtroende jag fått från väljare och partiet under alla dessa år.

Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, säger i samma pressmeddelande att hon hoppas se Yilmaz Kerimo i andra politiska sammanhang.

Även Helene Hellmark Knutsson, distriktsstyrelseordförande i Socialdemokraterna i Stockholms län, har förhoppningar om att se Yilmaz fortsätter sprida sin kunskap om mänskliga rättigheter, samt internationella frågor.

Läs tidigare artiklar: Yilmaz Kerimo