Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertäljepolitikern nomineras som talman av (C) – och Alliansen släpper fram Björn Söder

Södertäljepolitikern Kerstin Lundgren nomineras som talman av Centerpartiet. Det offentliggjordes på Alliansens pressträff under fredagen.

– Vi är glada att Kerstin Lundgren tackat ja till vår nominering, säger gruppledaren Anders W Jonsson (C) enligt Aftonbladet.

Kerstin Lundgren har varit riksdagsledamot sedan 2002 och har under den senaste mandatperioden varit Centerpartiets utrikespolitiska talesperson.

Alliansens gemensamma förslag till ny talman är moderaten Andreas Norlén.

– Kerstin Lundgren är en starkt respekterad riksdagsledamot med gedigen politisk erfarenhet. Hon har likt Andreas Norlén erfarenhet från Konstitutionsutskottet, där hon tidigare suttit som ledamot, säger Anders W Jonsson (C) i ett pressmeddelande.

Enligt Alliansen bör Socialdemokraterna få nominera en kandidat till förste vice talman. Alliansen har även gett beskedet att de vill släppa fram sverigedemokraten Björn Söder som andre vice talman. Som tredje vice talman vill Alliansen se Kerstin Lundgren (C), uppger Aftonbladet.