Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertäljepolitikern Nina Wahlin med i årets Farmen

På söndag drar en ny säsong av Farmen igång. Och med i dokusåpan den här säsongen finns Södertäljepolitikern Nina Wahlin.

Till vardags är hon vice ordförande i Centerpartiet och ledamot i arbetslivsnämnden och demokratiberedningen i Södertälje. Men nu kommer vi snart få se Nina Wahlin, 46, i en lite mer ovan roll. Nämligen som deltagare i dokusåpan Farmen på TV4 som drar igång på söndag.

- Det kommer bli spännande att se det på tv. Hade någon frågat mig en vecka innan jag sökte hade jag sagt att jag aldrig skulle vara med i en dokusåpa, säger Nina Wahlin.

Men hur kommer det sig att du sökte?

- Jag satt i soffan och zappade på tv:n och slog över till finalen av Farmen. Och när jag tittade på det så kom jag att tänka att det där klarar ju jag också av. Jag skulle kunna vinna det där. Sen kom tankarna att nej det kan jag inte alls med mina smärtsyndrom eller allergier. Men så tänkte jag att jag vill vara med för att vinna över mina egna begränsningar. Så jag sökte utan att egentligen tänka. Det var ett ögonblicksbeslut.

Det var först efter att hon sökt som tankarna började komma.

- Jag tänkte såklart vad jag gett mig in på. Utan att ens fråga familjen. Då kom ju även tankarna om att det är en dokusåpa och så vidare. Men jag är den jag är, oavsett om det är på tv eller inte. Jag tror dock jag har en fördel av att jag är lite äldre och att jag varit med i tv förut. Det är viktigt att lära sig ha distans till att människor hyllar eller hatar en.

Hon har tidigare ingen erfarenhet av det enkla livet på en farm. Men lockelsen att testa något helt nytt var stor.

- Det närmsta jag kommit djur innan var Torekällberget. Men jag ville testa något som var helt främmande, för jag älskar att lära mig nya saker. Och det har jag verkligen fått göra. Det har varit helt underbart att mjölka kossor och hämta ägg på mornarna. Men det har stundtals varit väldigt tufft också. Och jag har lärt mig mycket om mig själv.

Nämn något du lärt dig?

- Att jag klarar de uppgifter jag ställs mot och hur snabbt jag kan anpassa mig till främmande situationer, säger Nina Wahlin.

Tror du att det kan väcka extra uppståndelse med en politiker på farmen?

- Ja, det tror jag absolut. Jag är ju väldigt bestämd och säger alltid vad jag tycker, på gott och ont. Jag har ju mina tydliga åsikter och jag besparar ingen vad jag tycker. Och jag kan väl säga att det kommer att märkas i programmet.

Det brukar ju bli  intriger, blir det så nu också?

- Precis, det blir det ju. Det är ju en vanlig vardag. Sen visar ju bara tv en liten bit av det.

Vad var ditt mål när du var på Farmen?

- Första målet var att vinna allt. Och det var det hela tiden. Men det var ju ofta väldigt tufft och till slut var bara målet att klara sig igenom varje dag. Jag satte upp nya mål hela tiden, säger Nina Wahlin.