Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertäljepolitiker i #Metoo-manifestation: Fackeltåg för våldtäktsdrabbade

Metoo-Sweden anordnar på söndagen en manifestation i Stockholm till stöd bland annat för kvinnan i det uppmärksammade våldtäktsfallet i Fittja. Södertäljepolitikern Mats Pertoft (MP) deltar i en politikerdebatt.

Manifestationen kommer att börja med ett fackeltåg från Humlegården i centrala Stockholm kl 15.00 söndagen den 14 januari. Sedan samlas deltagarna på Norrmalmstorg. Där kommer bland annat Södertäljepolitikern och riksdagsledamoten Mats Pertoft (MP) att delta i en politikerdebatt.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Föräldrar bjuds in till möte om skolskjutskaoset

Manifestationen ifrågasätter bland annat varför så få våldtäktsfall klaras upp och leder till fällande dom i Sverige. Specifikt nämner man sitt stöd för kvinnan som utsattes för en brutal gruppvåldtäkt i Fittja där utredningen slutade utan fällande domar vilket ska berott på bristande polisarbete.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Mats Pertoft tar plats i riksdagen för sista gången: "Jag har tröttnat"