Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertäljepolis blev affischansikte för S – utan att bli tillfrågad

Södertäljepolisen Daniel Jerrevik blev ovetandes affischansikte för Socialdemokraterna skriver Dagens nyheter. Tabben att inte informera har också gjort honom omskriven i media.

Under ett ministerbesök hösten 2017 ställde Daniel Jerrevik vid Södertäljepolisen upp på att bli fotograferad eftersom han trodde att det var för regeringens räkning. När porträttbilden dök upp på Socialdemokraternas Facebook med logotyp och kampanjtext blev han förvånad.

– Det kan vara snyggt att informera om vad man ska använda bilden till. Budskapet är naturligtvis bra, men det är synd att man som person ska kopplas till ett parti. Det är inte meningen med polisen, säger Daniel Jerrevik till Dagens nyheter, DN.

Under måndagen har bilden cirkulerat i många medier och Socialdemokraterna har bett om ursäkt för sitt misstag. Bilden har plockats ner från Facebook.

– Vi ser alltid till att ha medgivande, särskilt när det gäller den här typen av yrken. Men det blev en miss i det här fallet, säger Jonatan Hermansson, pressekreterare hos Socialdemokraterna.

Han säger att de är väldigt ledsna för vad som inträffat och att de nu ska utreda varför det gick fel.