Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertäljemäklare med i ”Upp till bevis”

Inget lag kunde gissa att Per Florin var mäklare. Men det var inte heller hans prestation som racerförare som lurade dem.

– Det handlar om att utmana förutfattade meningar om yrkesgrupper, säger Per Florin angående det nya underhållningsprogrammet i SVT.

I ”Upp till bevis” tävlar två kändispar i att försöka para ihop rätt person med rätt yrke efter olika utmaningar. Per Florin arbetar för Svensk Fastighetsförmedling i Södertälje och fick förfrågan att vara med.

– Jag har aldrig gjort något sådant. Det var annorlunda och roligt, säger Per Florin.

Och visst lyckades han lura de tävlande, men Per tror inte att det hade med hans prestation i utmaningarna att göra.

– Jag fick utmaningen att vara racerförare. Och jag tycker visserligen att det gick riktigt bra, säger Per Florin och skrattar.

Däremot verkar det inte ha övertygat andra lika mycket. Ett av lagen trodde snarare att han var barrista.

– Vi skulle ju klä oss på sätt som lurade lite också. Jag klädde mig som jag gör privat – fast lite överdrivet kanske.

Den som fick utmaningen att agera mäklare skulle i sin tur försöka argumentera för att sälja bostäder – alltifrån slottet och Pippi Långstrumps Villa villakulla till ett gammalt torp.

Har du lärt dig något om dina egna fördomar genom att delta?

– Ja, jag tycker själv att det är svårt att veta på så kort tid. Hon som var racerförare var en ung, söt, liten tjej – det hade jag inte trott till exempel. Men det visade sig att hon var väldigt duktig, säger Per Florin.