Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertäljelöparen i nyckelroll när Sverige vann guld i orienterings-VM: "Starkt lag"

Ingen nation kunde rå sig på de regerande mästarna Sverige när det kom till sprintstafetten vid orienterings-VM i Lettland.
Det blågula löparna, med en glänsande Jonas Leandersson från Södertälje, blev därmed världsmästare på nytt.

Med Tove Alexandersson, Emil Svensk, Jonas Leandersson och Karolin Ohlsson i stafettlaget kunde ingenting stoppa Sverige från att ta ett nytt VM-guld i sprintstafetten vid orienterings-VM i Lettland.

Orienteringsdrottningen Alexandersson, som tog ett VM-silver under gårdagen, lade grunden för guldet efter en stark förstasträcka. Därefter kunde Emil Svensk och Jonas Leandersson stå för gedigna prestationer.

Leandersson, som hade haft en tung sprint på lördagen, var den som spräckte fältet och gav ett jätteförsprång – 47 sekunder – för Karin Ohlsson på sista sträckan.

– Det var en tung dag och natt igår med mycket tankar, det är betydligt fler positiva tankar nu, sa han till TT efteråt.

Ett försprång som Ohlsson förvaltade väl och såg till att kvartetten kunde försvara titeln och bli världsmästare på nytt.

– Vi har ett starkt lag, kul att vi fick visa det idag, säger Tove Alexandersson till SVT Sport.

– Det känns så sjukt bra. Jag gav allt och tänkte att de får bära mig härifrån, jag ska hålla undan. Och jag lyckades, säger Karolin Ohlsson till SVT.