Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertäljelagen redo för start – så avgörs säsongen 2020

Det är dags för fotboll igen! Men hur gick det 2019, och hur avgörs fotbollsserierna för Södertäljelagen? Här friskar vi upp minnet och ger er förutsättningarna 2020 för lagen i division 1 till division 4.

Division 1 damer

Lag: Telge United.

Så gick det 2019: Telge United slutade på andra plats i division 1, Sveriges tredjedivision på damsidan. Laget var bara fem poäng bakom seriesegrarna Älvsjö AIK, som sedermera gick upp i elitettan, damernas motsvarighet till superettan.

Så avgörs det 2020: Enkelserie med elva omgångar. Seriesegraren får kvala mot en seriesegrare från någon av de andra fem division 1-serierna, där vinnande laget går upp till elitettan. Lag 10–12 flyttas ned till division 2.

Premiär: Telge United–Lindö FF, söndag 14 juni 15.00.

Division 2 herrar

Lag: Assyriska FF och Syrianska FC.

Så gick det 2019: Assyriska slutade på tredje plats och missade kvalplatsen till ettan (tidigare kallat division 1) på grund av ett enda måls sämre målskillnad än Motala AIF. Syrianska åkte ur superettan och blev sedan tvångsnedflyttade till division 2.

Så avgörs det 2020: Assyriska spelar i division 2 södra Svealand och Syrianska i division 2 östra Götaland. Enkelserier med 13 omgångar. Seriesegraren går direkt upp i ettan, tabelltvåan får spela kval i två omgångar. Lag 12 i division 2 får kvala för att hålla sig kvar, lag 13–14 åker ner till division 3.

Premiär: Assyriska FF–Åtvidabergs FF, söndag 14 juni 17.00 – matchen sänds på LT.se. Syrianska FC får vänta med sin premiärmatch till den 28 juni, hemma mot Husqvarna FF klockan 15.00. Även den matchen kommer att sändas på LT.se.

Division 3 herrar

Lag: United IK och Södertälje FK.

Så gick det 2019: United IK, tidigare Assyriska United, kom tvåa i division 4 södra Stockholm och vann sedan sin kvalgrupp mot bland annat Enhörna IF, vilket innebar att United tog klivet upp. Södertälje FK åkte ur division 2. Nu möts de i division 3 södra Svealand och första derbyt spelas direkt i den andra omgången.

Så avgörs det 2020: Enkelserie med elva omgångar. Seriesegraren flyttas upp till division 2, andraplacerade laget får spela kval i två omgångar. Laget på plats nio får kvala för att hålla sig kvar, lag 10–12 åker direkt ner i division 4.

Premiär: United IK–Hanvikens SK, söndag 14 juni 11.30. Ängby IF–Södertälje FK, söndag 14 juni klockan 16.30.

Division 4 Södermanland

Lag: Enhörna IF, Afrikansk FC och Södertälje FF.

Så gick det 2019: Enhörna tvingades kvala för att hålla sig kvar i division 3, men misslyckades. Afrikansk FC slutade trea och missade kvalplatsen till division 3 med en poängs marginal. Södertälje FF slutade sjua. Nykvarns SK slutade sist och åkte ur.

Så avgörs det 2020: Enkelserie med elva omgångar. Seriesegraren går upp i division 3. Tabelltvåan får spela kval genom ett gruppspel med fyra lag. Lag 11 och 12 åker ur.

Premiär: Enhörna inleder den 26 juni med bortamatch mot Hargs BK. Dagen efter är det derby direkt – Afrikansk FC mot Södertälje FF.