Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertäljefostrade spelare med när världsrekordet slås

Tre innebandyspelare med förflutet i Södertälje får på lördagen vara med om att sätta nytt världsrekord när de spelar SM-finaler inför rekordpublik.

På damsidan gör Pixbo, med Rebecca Heed-Arvidsson, och Kais Mora upp om SM-guldet.

På herrsidan ställs Storvreta mot Linköping där Mikael Karlsson och Tobias Gustafsson spelar.

15 106 åskådare är det nuvarande världsrekordet för en innebandymatch. Det kommer att putsas under dagens SM-finaler i Tele2 arena i Stockholm.

– Det kommer att slås med råge, det är helt säkert, och det är jätteroligt. Det var ett mål vi har haft, säger Tobias Linderoth, projektledare för SM-finalerna.

– Den totala publikkapaciteten på stolar vi kan sälja är 19 000 och vi ligger på 17 600, lite drygt, just nu. Vi hoppas komma upp till 18 000.

Arenan har byggts om för finalerna. Planen är placerad vid ena kortsidan och på andra sidan har en provisorisk läktare byggts upp.

– Det är 5 000 sittande åskådare, 48 rader, 22 meter hög i bakkant, 70 meter bred och 45 meter djup. Den är gigantisk, säger Linderoth.

– Det är en speciell innebandyarena som har skapats där inne.

Det nuvarande publikrekordet sattes vid VM-finalen Sverige–Finland i Globen 1996.