Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertäljeförfattare tar sig an dödssynderna

Jessika Devert har skrivit barnböckerna om Kicka tillsammans med sin syster.Nu är Södertäljeförfattaren aktuell med en ny bok – om de sju dödssynderna.

Jessika Devert, 46, är frilansjournalist och författare som tillsammans med systern Annika har släppt tre barnböcker om äventyrliga Kicka, den första 2010.

Hon bor varannan vecka i Göteborg med sin make och varannan vecka i Södertälje med sin 13-åriga son. Jessika Devert är en av författarna till det litterära projektet ”De sju dödssynderna” där första tre böckerna, ”Girighet”, ”Vällust” och ”Högmod” släpps i dag.

Totalt innehåller de sju böckerna 161 noveller av 23 svenska författare, både kända och mer okända samt ett antal personer som är kända för andra saker, exempelvis Robert Wells, Carl Jan Granqvist och Linda Bengtzing.

– Jag har skrivit för förlaget förut, då skickade jag in till en tävling och kom med i en antologi. Den här gången blev jag tillfrågad så det är kul, säger Jessika Devert.

Varför tackade du ja?

– Jag brukar vanligtvis bestämma vad jag skriver själv. Det är en utmaning att skriva om ett utvalt ämne och att hålla deadline, det brukar jag inte ha annars.

Var hämtade du inspiration till novellerna?

– Till ”Vällust” från tonårstidens frustration att inte få vara som man vill. ”Högmod” bara kom till mig.

De sju ­dödssynderna

De sju dödssynderna är högmod, girighet, lust, avund, frosseri, vrede och lättja. De är begrepp inom katolicismen. Ursprunget fanns i klostren på 400-talet och de ansågs begås frivilligt i full vetskap om innebörden samt med risk att begå fler synder. Under medeltiden blev dödssynderna med de tio budorden populära, bland annat i konst och litteratur.