Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertäljeföretaget C-sam köps upp av jätten Telia

Mer och bättre bredband, det kan Södertälje- och Nykvarnsborna vänta sig när telekomjätten Telia köper upp det lokala företaget C-sam.

Tidigare i veckan blev det klart att Telia köper Södertäljeföretaget C-sam AB. C-sam var tidigare den lokala leverantören av telefoni, tv och bredband i Södertälje, Nykvarn och Järna. På sin hemsida skriver C-sam att försäljningen på sikt innebär att företagets omkring 11 000 kunder "får tillgång till ett öppet nät och möjlighet att välja bland flera leverantörers tjänster för bredband, telefoni och tv".

– Vi förstärker vår lokala närvaro i Södertälje kommun där C-SAM skapat sig en stark position hos sina kunder. Telia har sedan 2015 investerat mer än 6 miljarder på utbyggnaden av supersnabbt fiberbredband och förvärvet är en del i arbetet för att bygga en digital infrastruktur i världsklass, säger Anders Tillander, chef för Telias fiberaffär.

C-sams grundare, Olof Mattiasson, är glad och stolt över att Telia går in som ägare till företaget.

– Med Telias erfarenhet av att driva lokala öppna nät, tillsammans med styrkan av att ingå i en större koncern finns det goda förutsättningar att fortsätta utveckla verksamheten till gagn för kommunernas invånare och kunder, säger han i ett pressmeddelande.

Södertälje gick förra året ut med ett löfte om att alla kommunens invånare skulle ha tillgång till bredbandsuppkoppling senast år 2022.

– Hela Södertälje ska leva och hela Södertälje ska kunna få nytta av att vara en del av en stor kommun med ekonomisk kapacitet att investera. Jag har mött otroligt stor efterfrågan på bredband, inte minst från företagare och medborgare i våra kommundelar, nu skapar vi en bredbandsplan för hela Södertälje, inklusive landsbygden, sade Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande, till LT i oktober förra året.

Läs mer: Om fem år ska alla i Södertälje kunna koppla upp sig mot nätet med bredband

Läs även: Sveriges landsbygd ska utvecklas

Läs också: LÖFTET: Bredband till alla Södertäljebor

Läs även: Uppkoppling viktig för Oaxenföretagare