Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertäljeborna om kommunens förslag: "Alla ska få en möjlighet att sälja sina varor"

Flera Södertäljebor reagerar starkt gällande kommunens förslag om att förändra torghandeln. De vill ha kvar sin torghandel och dess varierade utbud.

Flera av de Södertäljebor som LT har intervjuat ser både negativt och positivt på kommunens förslag att förändra torghandeln. En av dessa är Riitta Johansson som har bott i centrum i 40 år.

– Jag tycker inte att någonting ska försvinna, det är bra att det finns ett utbud med kläder och loppisar. Men jag ser också positivt på förslaget att de kommer att fokusera på närodlat, säger Riitta Johansson.

En annan person som för närvarande inte bor i Södertälje men som är uppvuxen här är Leif Dalman. Han kommer till Södertälje på besök flera gånger om året för att träffa släkt och vänner och besöker då ofta torget.

– Jag tycker att alla ska få stå och sälja sina varor på torget, att de prioriterar att sälja närodlat tycker jag är helt fantastiskt. Men man ska fortfarande kunna sälja handväskor och loppisgrejer, säger Leif Dalman.

Tror du att torget kommer bli bättre eller sämre i framtiden?

– Bättre om de gör som jag vill, att alla ska få sälja vad de än har för produkter.

Andra Södertäljebor som LT har pratat med har liknande åsikter: de vill att utbudet ska fortsätta vara varierat som det är i dag. Samtidigt är de positiva till närodlade produkter som kan gynna de lokala torghandlarna.

Läs också: Torghandeln i Södertälje riskerar att dö ut – något som oroar stadens torghandlare