Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertäljebor rasar över nya brobesluten

Natten mot onsdagen stängdes Viksängsledens påfart mot Saltsjöbron av. Nu känner sig Södertäljeborna förbisedda, och undrar hur de ska komma från ena sidan stan till den andra.

”Trafikverket vill motarbeta vår stads invånare”. ”Hur ska man nu komma hem från jobbet? Har man i sin iver att få trafiken förbi S-tälje att flyta, glömt bort att folk behöver förflytta sig ut från S-tälje söderut?” ”Dom tänker inte alls på oss Södertäljebor.”

Så lät några av kommentarerna på LT:s Facebooksida i går. Södertäljeborna är inte nöjda över att trafiksituationen i staden har blivit ännu värre – för att underlätta för förbipasserande bilister.

Se även: LT-Play - Påfarten till Saltsjöbron avstängd

Robert Jadeborg bor i Östertälje och jobbar på Scania. Han räknar med att få en fyra gånger så lång resa till jobbet varje dag.

– Hur ska jag ta mig upp till Berget nu? Genom stan via slussbron eller över Mälarbron? Jag gissar att det kommer att ta 45-50 minuter i stället för 12, säger han.

Än värre är det för Roberts fru, som jobbar vid Scaniarinken.

– Hon får köra på vid Moraberg, åka till Södertälje Syd, vända i rondellen och köra på E4 norrut igen. Hennes resa på en mil till jobbet blir väl ungefär tre mil i stället, säger Robert Jadeborg.

Robert var redan trött på att sitta fast i köer. När beskedet om påfartens avstängning kom började han fundera över egna lösningar på problemet.

– Jag funderar allvarligt på att ge mig ut på Blocket och köpa en moped. Då kan jag ta mig över gångvägen i stället, säger han.

Se även: E4 vid Moraberg stängs av i natt

Trafikverket menar att avstängningen är del av ett försök att minska trafiken på Saltsjöbron inför nästa vecka, då många kommer tillbaka från semestern.

– Vi har tittat på flödena kring bron och sett att trafiken bromsas upp rejält vid den här påfarten, jämfört med hur många som använder den. Vi vill prioritera ett smidigt flöde uppe på bron.

Många av våra läsare känner att ni prioriterar trafiken förbi Södertälje, och glömmer bort de som bor i stan. Vad kan du säga till dem?

– Jag lovar att Södertäljeborna kommer se att allt som vi gör nu är för att underlätta flödet genom staden. Vi vet att de har känt sig förbisedda och hela syftet med de åtgärder som vi gör nu är att underlätta för de som bor i Södertälje. Trafiken kommer att flyta på bättre, men de får däremot räkna med att inte köra samma vägar som vanligt, säger Bengt Olsson.

Se även: Ny åtgärd - Genomfartstrafik på Mälarbron förbjuds

Hur ska man ta sig från ena sidan av kanalen till den andra på bästa sätt nu, enligt er?

– Det kan jag inte svara på nu. Vi håller på att jobba fram ett informationsmaterial med kartor som visar alla omledningsvägar. Det kommer att bli färdigt torsdag eftermiddag eller fredag morgon.

Se även: Ökad trafikövervakning på motorvägen av polisen