Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertäljebo täckte ansiktet under match – kostade honom 7 500 kronor i böter

Mannens förklaring: Han täckte ansiktet med en halsduk för att slippa andas in rök från bengaler. Men någon rök fanns inte, enligt åklagaren. Nu döms mannen från Södertälje till böter för brott mot ordningslagen.

En man i övre 20-årsåldern från Södertälje döms av tingsrätten för brott mot ordningslagen. Den 3 juni täckte han ansiktet med en halsduk under en match på Södertälje fotbollsarena. Därigenom bröt han mot maskeringsförbudet.

I sitt försvar har mannen sagt att han täckte ansiktet med halsduken i ungefär två minuter för att täcka ansiktet när det uppstod rök i folkhavet.

Det var tidigare i år som det infördes ett maskeringsförbud under idrottsarrangemang. Det finns undantag i lagen – till exempel kan det vara befogat att täcka ansiktet på grund av väderförhållanden eller av hälsoskäl – men tingsrätten anser inte den anledning mannen har uppgett kan räknas som ett sådant undantag. Dessutom har åklagaren visat att det inte var någon rök på platsen när han täckte ansiktet.

Läs också: Täckte ansikte under fotbollsmatch – får böta 9000 kronor