Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertäljebo oskyldigt anklagad för mord i Skåne – vill ha 250 000 i ersättning från staten

En man i 20-årsåldern som bor i Södertälje vill ha 250 000 kronor i ersättning för att ha suttit oskyldigt frihetsberövad som misstänkt för mord.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Den unge mannen greps och åtalades år 2017 som misstänkt för att ha mördat en 68-årig kvinna som han bodde granne med i Skåne.

Kvinnan hittades avliden i sin bostad och inledningsvis misstänktes inget brott. Det var först efter ett par dagar, sedan en rättsmedicinsk undersökning visat att kvinnan haft svåra inre skador, som polisen började misstänka att det inte var ett vanligt dödsfall.

Så småningom åtalades den unge mannen för mord men han friades i både tingsrätten och hovrätten. Hovrätten meddelade sin friande dom i maj i år.

Mannen vill nu ha 250 000 kronor i ersättning från staten för att ha suttit oskyldigt frihetsberövad i drygt sju månader under 2017. Mannens försvarare skriver i en ansökan till Justitiekanslern att en högre ersättning motiveras av det allvarliga brott den unge mannen var misstänktes för samt att han efter rättsprocessen blev så illa behandlad i sitt närområde att han kände sig tvingad att flytta från Skåne.