Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertäljebo misshandlade sin fru – utvisas

En man bosatt i Södertälje döms för grov kvinnofridskränkning och övergrepp i rättssak. Vid flertalet tillfällen ska han slagit och hotat sin fru.

Annons

Ett års fängelse och utvisning i fem år döms en man i 30-årsåldern till efter att vid upprepade tillfällen ha slagit sin fru. Den dömda mannen och kvinnan träffades 2012.

Samma år flyttade de ihop och gifte sig. Kort därpå fick de även ett barn tillsammans som med kvinnans tidigare barn nu har familjehemsplacerats. Mannen nekar till brott men tingsrätten skriver i sin dom att kvinnans sammantagna uppgifter ”är så tillförlitliga att de kan läggas till grund för bedömningen i målet”.

Kvinnan ska vid olika tillfällen ha blivit slagen i ansiktet och bakhuvudet samt sparkad på knät. Vid ett tillfälle ska mannen satt sig grensle på kvinnan, tagit stryptag på henne och sagt att han skulle döda henne innan han åkte in i fängelse.

Det var dock inte enda gången mannen hotat sin fru. Vid ett annat tillfälle ska han skrikit ”din jävla hora, när ska du dö” samtidigt som han slagit henne.

Kvinnan ska ha ringt polisen vid flera tillfällen och anmält övergreppen. Mannen ska därför ha hotat att krossa huvudet på sin fru om hon inte drog tillbaka anmälan.

Tingsrätten anser att det är en uppenbar risk att mannen, som sedan tidigare är dömd för olika brott, återfaller i brottslighet.