Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertäljebo fast för smash and grab i Tyskland

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Tidigare dömd i gangsterrättegången. Nu gripen för grov stöld i Tyskland.

En 30-årig Södertäljebo har häktats i Tyskland misstänkt för en stöldkupp mot en juvelbutik. Hans kumpan jagas nu av tysk polis.

Det var klockan 03 natten till i tisdags förra veckan som två gärningsmän krossade fönstret till en juvelerarbutik i den nordtyska staden Flensburg, en stad i Schleswig-Holstein intill den danska gränsen, och stal med sig smycken och dyrbara klockor.

De maskerade gärningsmännen körde fram till butiken med en stulen grön Volkswagen Polo och lämnade platsen på en stulen moped.

Men enligt tysk press tycks flyktfärden ha kantrat i en trapp och tysk polis anlände springande platsen och grep en av gärningsmannen. En svart sportbag togs i också beslag som visade sig innehålla delar av stöldgodset.

Mannen arresterades och visade sig vara svensk medborgare – välkänd av svensk polis. Enligt uppgift till LT är 30-åringen Södertäljebo och dömdes bland annat i den stora gangsterrättegången i tingsrätten nyligen för medhjälp till människorov, men straffet hade redan avverkats under den långa häktestiden.

Enligt tyska medier har 30-åringen inte sagt något i förhör.

Tysk polis letar nu efter den andre gärningsmannen som alltjämt är på fri fot.

Enligt tysk press ska vittnen ha sagt att de sett de båda gärningsmännen innan rånet i en svenskregistrerad svart Mercedes.