Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertäljebo dödade vårdare med batong

En kvinnlig vårdare på häktet i Flemingsberg misshandlades till döds av en intagen på måndagen. Gärningsmannen är en 28-årig Södertäljebo, som sitter häktad misstänkt för mordförsök och mordbrand. (UPPDATERAD 16:44)

Den 24-åriga kriminalvårdaren ska ha dödats med batongslag, enligt uppgift till LT. Det ska ha skett när 28-åringen skulle föras ut på rast. Han ska då ha slitit åt sig vårdarens batong och attackerat henne, enligt uppgift till LT. Innan annan personal hann övermanna 28-åringen lyckades han tillfogat kvinnan dödliga skador.

Upplivningsförsök gjordes på plats och under färden till sjukhuset, men hennes liv gick inte att rädda.

– Det här är mycket tragiskt, hon var bara 24 år, säger en polis till LT.

Den 28-årige mannen övermannades och fördes till arresten. Mannen är Södertäljebo och misstänks för försök till mord den 1 augusti vid Östergatan i Grusåsen. 

– Han var misstänkt för försök till mord och mordbrand, förundersökningen var just klar, säger Anders Göranzon, chef för Södertäljepolisens spaningsrotel.

Efter mordförsöket i Grusåsen fördes 28-åringen till rättspsykiatriska avdelningen på Huddinge sjukhus där han skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Han mådde inte bra och ansågs vara mycket psykiskt labil.

– Han var känd av oss som galen och flyttades från rättspsyk till häktet i Flemingsberg för ett par veckor sedan. Om jag förstod saken rätt så klarade de inte av att han honom kvar på rättspsyk, säger Anders Göranzon till LT.