Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem försökte skjuta Nisse?

Det undrar husse Bo Norrberg vars bil blev beskjuten i Birkakorset  mitt på måndagen.

Annons

Bo Norrberg var på väg till Bilia i Moraberg för att handla. I bagagutrymmet på kombibilen låg familjens sexårige boxer Nisse och vilade på sin fårfäll.

Klockan hade precis slagit tolv, mitt på ljusa dagen, när Bo stod i Birkakorset som första bil vid rödljuset. Men precis när trafikljusen slog om, och Bo började accelerera, så exploderade det i bilen.

– Det small till som en bomb i bilen, jag förstod inte vad det var som hände men jag kunde inte stanna mitt i korsningen så jag fortsatte att köra upp mot kyrkogården, berättar Bo Norrberg.

I backspegeln såg han dock att Nisse flåsade och darrade som av chock, men det var först när Bo svängt in på parkeringsfickan vid kyrkogården och klev ur bilen som han förstod vad som egentligen hänt. I sidobakrutan fanns ett runt hål, som ett skotthål, och resten av fönstret var krackelerat. På fårskinnspläden befann sig Nisse bland glassplitter och kunde inte fort nog komma ut till sin husse när bakluckan öppnades.

– Han var riktigt skärrad, men tack och lov inte skadad, berättar Bo.

Hans teori är att någon, eller några, roat sig med att skjuta mot bilen från fastigheten på Stockholmsvägen, och Bo är övertygad om att Nisse var måltavlan för skytten.

– Jag tycker att det är för jäkligt att ge sig på ett djur på det här sättet, han har ju inte gjort någonting. Det gör mig så förbittrad, säger Bo som också tycker det är otäckt att något sådant här kan hända när man sitter oskyddad i sin bil.

Annons