Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utreds efter uttalande om homosexuella

Efter att religiösa ungdomsorganisationers syn på homosexualitet granskats, kan syrisk-ortodoxa Ungdomsinitiativet tvingas betala tillbaka över en miljon kronor till statliga Ungdomsstyrelsen.

Annons

När radioprogrammet Kaliber frågade 16 religiösa ungdomsorganisationer om deras syn på homosexualitet var Södertäljebaserade Ungdomsinitiativet i Syrisk-ortodoxa ärkestiftet en av de fem organisationer som menade att homosexualitet är fel.

– Om du är homosexuell så ska du försöka hålla dig borta från den synden, sa Ungdomsinitiativets ordförande Robert Ablahad till Kaliber.

Svaret har fått statliga Ungdomsstyrelsen att reagera. Ungdomsinitiativet fick i år sammanlagt drygt 1,2 miljoner kronor i bidrag av Ungdomsstyrelsen, pengar som man nu riskerar att tvingas betala tillbaka.

I fredags kallades Ungdomsinitiativet till Ungdomsstyrelsen för en utfrågning. Ungdoms-initiativet menar att Kaliber klipp och förvrängt svaren. Förutom Ungdomsinitiaivet så utreds Pingst ung, Sveriges unga muslimer, Riksförbundet för Sveriges katoliker och EFK Ung av Ungdomsstyrelsen.

Robert Ablahad vill inte ställa upp i en intervju med LT förrän han tillsammans med sin styrelse formulerat ett skriftligt uttalande till media och allmänhet.

Mer läsning

Annons