Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trampbåtar hjälper till när broar stängs

Mälarbron är halvt avstängd. Saltsjöbron stängs av på måndag. Slussenombyggnaden börjar snart. Räddningen för Södertäljeborna stavas trampbåtar.

Annons
Återanvändning. Trampbåtarna gjorde succé i Maren. Nu är de tillbaka igen – fast i kanalen och med ett annat syfte. ”Min personal har inte så mycket att göra i lågsäsong så de är jätteglada att kunna göra en insats och hjälpa folk över kanalen nu när Saltsjöbron stängs”, säger Anki Johansson i Gästhamnen.

På måndag stängs Saltsjöbron.

– Det är ett dråpslag för alla som promenerar över bron, menar Gästhamnens Anki Johansson.

Som den entreprenör hon är har hon kommit på en lösning för fotgängare. Från och med måndag kommer det att finnas trampbåtar som man får låna gratis för att ta sig över vattnet.

– Vi kommer att bygga ut bryggan nedanför Sydpoolen och använda bryggorna här i Gästhamnen.

Så småningom kanske det blir en till överfart närmare Saltsjöbron, där gångvägen från Viksängsvägen når Östra Kanalgatan och nästan nere vid vattnet.

– Vi undersöker om vi kan bygga en brygga där och en nedanför Värdsholmen så att Scaniaanställda kommer närmare Gjuteriporten, säger Anki Johansson.

För att trampbåtarna inte ska riskera att krocka med de stora lastbåtarna kommer det att sättas upp digitala tavlor som varnar för när nästa fartyg är på väg.

Redan i dag klockan 9.00 kan man provtrampa båtarna vid Gästhamnen.

– Jag hoppas på stor uppslutning. Vi tjuvstartar glassförsäljningen då också för att göra något festligt av det här, säger Anki Johansson.

Mer läsning

Annons