Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Somnade i rätten – nämndeman slutar

Sverigedemokraternas gruppledare Tommy Hansson läxades upp av chefen för tingsrätten när han somnade under en rättegång.
Nu har han hoppat av som nämndeman.

Annons
Tommy Hansson (SD).

Det var för några månader sedan som det hände – Hansson slumrade till under en rättegång och detta kom till tingsrättens chef Katarina Ekholms kännedom.

– Det är fullständigt oacceptabelt att en som ska vara med och döma någon inte är vaken under hela förhandlingen. Då kan man inte döma på rätt grund. Det är en fråga om rättssäkerhet, säger Katarina Ekholm.

Hon kallade till sig Hansson och påpekade det oacceptabla i att sova under en förhandlings och Hansson har nu lämnat sitt uppdrag.

– Jag har varit väldigt trött och fick för en tid sedan veta att jag lider av sömnapné. Jag har nyligen fått en sån där apparat man har på nätterna och känner mig redan mer pigg. Men det är självklart att jag förstår att det inte fungerar att vara nämndeman om man har svårt att hålla sig vaken, säger Tommy Hansson.

Hur är det i fullmäktige? Där kan väl vilken som helst falla i sömn?– Ja, det kan jag hålla med om. Men där kan man ta en fika om man blir för trött. Och jag tror att jag hittills lyckats hålla mig vaken under de debatter jag tyckt vara viktiga, säger Tommy Hansson.

Annons