Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Segregationen ska minskas med joller

Svenska med baby vill skapa möten mellan barn och föräldrar med ursprung i hela världen. Nu startar en grupp i Södertälje.

Annons
Ronna centrum

Svenska med baby är en mötesplats som riktar sig till föräldralediga och deras barn. Syftet är att bryta segregation, bygga broar – och träna svenska.

– Vår prio är att starta grupper i områden som är segregerade och där många utlandsfödda bor, säger Anna Libietis Jacobson, som är verksamhetsansvarig.

Verksamheten, som är knappt två år gammal, mer än fördubblar verksamheten i höst och kommer att finnas på nio platser runt om i Storstockholm. En av platserna är Södertälje.

I samarbete med Södertälje församling kommer man att anordna aktiviteter i Lina kyrka på torsdagar med start den 11 september.

– Det ska bli roligt att dra i gång i Södertälje, där är man så mån om att jobba tillsammans oavsett religion, säger Anna Libietis Jacobson.

Trots att aktiviteterna hålls i kyrkan påpekar hon att träffarna är religiöst och politiskt obundna.

Aktiviteterna utgår från deltagarnas önskemål och målet är att engagera föräldrar som gruppledare. Gemensamma träffar med grupper från andra områden kommer också att anordnas.

– Vi vill föra samman personer som aldrig annars skulle ha träffats för att skapa möten och utbyta erfarenheter. Och för att träna på svenska, ett önskemål som många deltagare uttrycker.

Annons