Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen sprängde stor pirat-tv-härva

Två personer, varav en butiksägare från Södertälje, misstänks ha manipulerat ­digitalboxar i stor skala.
Männen ska ha sålt digital-tv till kund­erna utan att rättighetsinnehavarna fått några pengar.

Annons

Misstankarna gäller att en 33-årig butiksägare i Södertälje och en 45-årig man från Järfälla sålt avkodade digitalboxar. Männen har sedan fixat så att kunderna till en lägre kostnad kunnat ta del av det digitala tv-utbudet.

Bland annat har kunderna fått tillgång till Canal Digitals tv-utbud samt flera utländska kanaler utan att Canal Digital eller andra rättighetsinnehavare fått några pengar.

– Vi misstänker att det här handlar om stora pengar även om vi inte vet omfattningen av det ännu, säger kriminalinspektör Joakim Classon vid Södertäljepolisen.

Fyra husrannsakningar har gjorts, två i Södertälje och två i Järfälla. De båda huvudmisstänkta männen, 33 och 45 år gamla, greps och anhölls den 6 april och släpptes dagen efter.

33-åringen misstänks ha sålt avkodade digitalboxar från en butik i Södertälje.

I en anläggning med koppling till 45-åringen i Järfälla hittades den datautrustning och server varifrån den avkodade signalen skickats.

De båda männen är misstänkta för brott mot lagen om förbud av viss avkodningsutrustning – straffet är böter eller upp till två års fängelse.

Tidigast i höst hoppas polisen att utredningen ska vara klar och åtal kunna väckas.

Läs mer om pirat-tv-härvan i tisdagens papperstidining.

Mer läsning

Annons