Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt bröstcentrum öppnar – patienter behöver inte slussas mellan olika sjukhus

Utredningar vid misstänkt bröstcancer och mammografiska undersökningar ska göras på Södersjukhusets nya bröstcentrum. För patienterna blir det lättare att veta vart man ska vända sig.

Annons

Södersjukhusets nya bröstcentrum, vid Stockholms södra station, invigs den 9 februari.

Torsdagen den 9 februari inviger Södersjukhuset ett bröstcentrum, som ligger vid pendeltågsstationen Stockholms södra. Kvinnor som ska göra mammografiska hälsoundersökningar och utredningar vid misstänkt bröstcancer kommer i fortsättningen att kallas dit.

– Tidigare har bröstcancerpatienter slussats mellan olika sjukhus och verksamhetsområden, säger Mariann Iiristo, som är patientflödesledare och överläkare i onkologi på Södersjukhusets bröstcentrum.

– Nu ansvarar bröstcentrum för hela vårdkedjan, från utredning och diagnos till behandling (kirurgisk eller onkologisk) samt uppföljning och rehabilitering.

Den nya enheten tar emot och gör mammografiska undersökningar på både kvinnor som har remitterats dit av sina husläkare och kvinnor som själva tar direktkontakt, för att de upptäckt en knöl i bröstet.

– De flesta kvinnor som kommer till oss är trots allt friska, därför känns det bra att kunna välkomna dem till våra fräscha lokaler utanför sjukhusmiljön, säger Mariann Iiristo.

Mer läsning

Annons