Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstnärlig vårsalong

Ett nytt konstnärscentrum växer fram i den gamla kyrkskolan i Hölö. I påskhelgen ställer 16 konstnärer gemensamt ut sina verk under den populära Vårsalongen.

Annons

Kulturcentrum Kyrkskolan i Hölö ska bli en ny mötesplats för konstnärer och hantverkare. I helgen ställer flera av dem ut sina verk på Vårsalongen.

– Det är medlemmar från hela den sörmländska kuststräckan som ställer ut här i helgen i alla tänka bara tekniker. Allt från tryck till pappmaché och keramik, säger Greta Blömdal Wästfelt från Sörmlandskustens Konst- och hantverksförening som höll ett vakande öga över utställningen på lördagen.

Konstnärerna hade upp till fem verk var i utställningen och många nyfikna besökare passade på att kika in under dagen.

 – Det känns extra roligt nu när vi håller på att skapa en riktigt kulturcentrum här i Hölö. På den här gården ska konstnärer kunna samlas och samarbeta och förbipasserande ska kunna titta in och fika gott i den vackra trädgården, säger Greta Blömdal Wästfelt.

I byggnaden bredvid kyrkskolan hyr föreningen ut små ateljéer och för drygt en vecka sedan öppnade man en liten butik där lokala hantverkare kan sälja sina verk.

– Det känns jättekul! Vi har haft öppen en ganska kort tid men det har kommit en del folk redan. Mest säljer vi av bruksföremål som vantar och smycken, säger Britt-Marie Nordlander som är en av konstnärerna som är med och driver butiken.

Annons