Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halef upprörs över Seyfoförolämpning

Turkiets EU-minister ska ha uttalat sig förnedrande på ett möte med Södertäljepolitikerna Yilmaz Kerimo (S) och Robert Halef (KD). Han liknade deras kamp för Seyfos erkännande med masturbation.

Annons
Robert Halef (KD)

Det är tidningen Europaportalen som skriver om det skandalartade mötet den 16 januari på den turkiska ambassaden i Stockholm. Först nu har mötet blivit känt utanför de stängda ambassaddörrarna och uppmärksammats i turkisk press.

På mötet ska Turkiets EU-minister Egemen Bagis ha uttalat sig kränkande mot Yilmaz Kerimo (S), Robert Halef (KD) samt ordförandena från de båda riksförbunden.

Enligt tidningen ska stämningen ha blivit mycket obehaglig i rummet när ministern vänd mot Kerimo sa att de likt masturbation tillfredsställt sig själva genom att driva på i frågan om att erkänna Seyfo som folkmord.

– Hade jag kunnat turkiska bättre hade jag rest mig och gått därifrån. Nu fick jag reda på vad som sagts först när vi kom ut på parkeringen, säger Robert Halef (KD).

Yilmaz Kerimo vill inte kommentera uppgifterna. Fler på mötet bekräftar uttalandet för LT. Uttalandet kommer olämpligt – den 11–13 mars besöker den turkiske presidenten Sverige. Det turkiska EU-ministeriet förnekar uppgifterna i ett mejl till Europaportalen:

”Alla de skamliga och klumpiga uttryck som tillskrivs ministern ... är lögner och förtal”.

Annons