Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ferial lär sig prata svenska genom sin dotter Gloria

Den runda blå mattan är fylld av föräldrar och bebisar när ”Svenska med baby” har sin andra träff i Lina kyrka.

Annons
Ferial Yagoub, här med dottern Gloria Phibi, besökte ”Svenska med baby” i Lina kyrka för att förbättra sin svenska. Målet med träffarna är också att knyta samman småbarnsföräldrar med olika bakgrund genom deras bebisar.

Ferial Yagoub från Ronna besöker ”Svenska med baby” med dottern Gloria Phibi, 4 månader, för första gången.

– Det är jätteroligt att träffa andra föräldrar, man kommer inte ut så ofta när man har småbarn. Här kan jag också lära mig bättre svenska, säger Ferial, som även har en 18 månader gammal son.

”Svenska med baby” finns på flera platser i Stockholmsregionen med målet att bryta segregation, bygga nya broar och låta besökarna träna svenska om man har ett annat modersmål.

– De som kommer från krigets Syrien skaffar barn här i Södertälje och mammorna behöver komma ut, träffa föräldrar som pratar svenska, säger Suha Snouno från Jazire familjförening, som är en av arrangörerna.

I torsdags kom ett tiotal föräldrar och barn från olika delar av Södertälje. Tanken är att föräldrarna bestämmer temat för träffarna och förhoppningsvis själva håller i samling och sångstund. Dagens träff handlade om ettårskalas och leddes av en mamma från Ryssland.

– Det var kul att få tips på annorlunda kalas än vi hade för vår son. Jag kan verkligen rekommendera träffarna. Här kommer jag att lära känna många, ler Ferial.

Vill bryta ­segregation

Var: Lina kyrka.

När: Torsdagar kl 10.30–12 till och med den 4/12.

Arrangörer: Södertälje församling, Jazire familjförening och S:t Mina församling.

För: Föräldrar från hela Södertälje med barn upp till två år.

Annons