Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Campus Telge startar kriminologiprogram

Campus Telge fortsätter att starta nya utbildningar. Till höstterminen 2013 startar man en utbildning i kriminologi tillsammans med Högskolan i Gävle.

Annons

Programmet ska ge både teoretiska och praktiska kunskaper inom brottslighetens omfattning, struktur och orsaker samt hur man förebygger brott.

– Utbildningen rör både hur brottsligheten ser ut och vad man kan göra år den, säger Eva Helén, projektledare på Campus Telge.

Kurserna är delvis på distans och föreläsningarna som hålls i Gävle kommer studenterna få följa via dator medan tentor, praktik och grupparbeten genomförs i Södertälje. Ett upplägg som man även har på flera andra utbildningar på Campus Telge.

Efter utbildning kan studenterna söka jobb inom Socialtjänsten, polisen, sjukvården eller andra myndigheter.

– Det här är kompentens som behövs på många olika ställen. Vi tycker även det är viktigt att samarbeta lokalt och studenterna kommer även få praktisera på myndigheter i Södertälje, säger Eva Helén.

Programmet kommer att ha 23 platser och man hoppas, liksom med det var till den nya förskollärarutbildningen, att även det lokala intresset ska vara stort.

– Vår målsättning är att så många som möjligt från Södertälje söker. Det är av stor betydelse att ha en högskola i stan, säger Eva Helén.

Annons