Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

19-åring omhäktad för mordförsök

Den 19-åring från Linköping, som misstänks för delaktighet i gangsteruppgörelsen i Södertälje centrum natten mot långfredagen, har omhäktats i två veckor till.

Annons

Utredningen av mordförsöken natten mot långfredagen den 2 april går vidare. Det var då två personer med koppling till Södertäljenätverket, 28 och 37 år gamla, skottskadades svårt på Nedre Torekällgatan i Södertälje centrum.

Okända män i en mötande bil tömde sina magasin in i offrens bil, 37-åringen träffades av tre skott, 28-åringen av åtta, varav sex träffade bröstkorg och ansikte och riskerar att göra honom förlamad.

Några timmar senare ska gärningsmännens brända bil ha hittats i Hovsjö. Polisen tror att det var en hämndaktion för mordet av en medlem i X-team natten mot 23 december

i föreningslokalen Oasen Ronna centrum.

I torsdags genomfördes häktningsförhandling via videolänk i Södertälje tingsrätt. Tingsrätten beslutade att häkta 19-åringen i ytterligare två veckor, på sannlika skäl misstänkt för medhjälp till mordförsök.

19-åringen greps i Linköping på morgonen den 5 april. Enligt kammaråklagare Solveig Sörlien finns kopplingar mellan honom och X-team, som är en supportergrupp till MC-gänget Bandidos.

Senast 8 april ska åtal vara väckt.

Annons