Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje vill ha bussar mot bågen

När Socialdemokraterna och Centern i landstinget arrangerade ett seminarium om Stockholmsbågen tog Södertälje chansen att visa att bra och snabb kollektivtrafik borde gå mot Södertälje också.

– Vi ville berätta att det finns anledning att inte bara tänka bågform. Vi i Södertälje med ett stort regionalt centrum vill att det ska gå snabbussar som ansluter till bågen för att öppna nya vägar för arbetspendling, säger Håkan Buller, stadsbyggnadsnämndens ordförande som var på plats för Södertäljes räkning.

– Och det kändes som om vi fick gehör för våra tankar, fortsätter han.

Stockholmbågen är ett projekt att bygga ihop Stockholms södra och norra delar genom nya Förbifarten, att anlägga snabba, smarta batteridrivna bussar i egen snabbfil via Norrortsleden, Förbifarten och Tvärförbindelse Södertörn som i en stor båge runt Stockholm.

Det är byggbolaget Skanska och konsultföretaget WSP som tillsammans med Scania satt i gång tanken på Stockholmsbågen.

– Det är ju smart att planera och vara på tårna, att bussfilerna finns med från början. Men som sagt, för Södertäljes del vore det fint om man tänkte in oss också, menar Håkan Buller.