Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje till Almedalen i ny roll

Södertälje kommun blir representerat i Almedalen även i sommar. – Men upplägget är mer att lära ut och informera än att protestera, säger Boel Godner (S).

Liksom de senaste åren reser kommunen dit med en elvamannatrupp, som inkvarteras i ett hyrt hus. För resa, boende och arrangemang av ett eget flyktingpolitisk program är 250 000 kronor budgeterat.

–Upplägget är inte helt klart, och det ska förankras hos gruppledarna. Men efter att ha presenterat vårt förslag (Vebo, värdigt eget boende) för två år sedan och följt upp det förra året känns det som om vi inte längre har protestrollen. Jag tänker mig ett seminarium för att lära ut: ”Tio års erfarenhet på en timme”, säger Boel Godner.

Gruppledarna i kommunstyrelsen reser, från de partier som en gång skrev under en flyktingpolitisk protest till (den dåvarande) regeringen. Alltså: fullmäktiges tredje största parti, SD, är inte medbjudet.

– Vi har samma upplägg, med gruppledare och kommunalråd , vilket innebär att Elof Hansjons (S) också följer med, säger Boel Godner.

Även tre tjänstemän åker med. Målet är att få till en paneldebatt, men vilka rikspolitiker som ska debattera är inte klart.

Den stora koferenslokalen Visby Strand är bokat under två timmar på eftermiddagen tisdag 5 juli (den dag Stefan Löfven , S, talar) för Södertälje kommun.