Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje skriver under Ostlänksavtalet

Utvecklingen mot den av många efterlängtade Ostlänken tar ett kliv framåt på måndagen när Ostlänkskommunerna, däribland Södertälje, skriver under avtalet med staten.

Förverkligandet av höghastighetsjärnvägen Ostlänken, som ska gå mellan Järna och Linköping, tar ett steg framåt på måndagen den 13 november. Då skriver nämligen kommunerna som berörs av järnvägen, däribland Södertälje, under avtalet med statliga Sverigeförhandlingen om medfinansiering, ökat bostadsbyggande, stationslägen och genomförande och ansvar.

Läs också: Trafikverket drar ner hastigheten på tågen som kommer att trafikera Ostlänken

Enligt ett pressutskick från Norrköpings kommun innebär signeringen av kontraktet bland annat att kommunerna åtar sig att bygga 55 000 bostäder samt medfinansiera Ostlänken med 525 miljoner kronor.

Läs också: Karta: Så här ska Ostlänken gå

Förutom kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S), deltar hennes motsvarigheter i Norrköping, Linköping, Trosa och Nyköping liksom ordföranden i Östergötlands och Sörmlands respektive landstingsstyrelser samt Sverigeförhandlingens Catharina Håkansson Boman.