Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje ska synas mer i Almedalen

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Södertälje kommun reser till Almedalen trots stramare budget. Och planen är att synas mer än tidigare. Men alla är inte inbjudna.

Resan är bokad, likaså boende och en programpunkt i kommunens namn.

– Det fattades beslut om att resa i vintras. Vi ska ha en egen opinionsbildande programpunkt på onsdagen (2 juli) som ska handla om flyktingmottagning och om boendefrågan, förklarar kommunstrategen Roger Svanborg.

För ett par år sedan drogs kommunens budgetramar för Almedalen åt. Det beslutades att man skulle ta beslut från år till år.

Men förra året åkte man trots allt, och i år åker man. Men alla är inte inbjudna.

– Liksom förra året är det de gruppledare som skrev brev till migrationsministern, som i sin tur ledde till att vi var med på ett stort seminarium i Almedalen, som representerar Södertälje, förklarar Roger Svanborg.

I klartext: de tre majoritetspartierna (S, MP, V) och de fyra allianspartierna (M, FP, C, KD) kommer att representeras av sina gruppledare i Visby, och alltså inte Sverigedemokraterna.

Almedalsveckan inleds söndag 29 juni.

– Jag räknar med att det kommer att gå på 200 000–250 000 kronor för kommunen i år. Vi har bokat båtresor och vi har boende för alla. Sen vet jag inte hur många dagar gruppledarna väljer att vara med, säger Svanborg.