Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje ska bli en cykelstad

Annons

För att minska utsläppen och nå klimatmålen måste vi ställa om våra transporter. Att gå över från fossil biltrafik till mer kollektivtrafik och miljövänliga bränslen är mycket viktigt, men vi måste också investera för att göra det lättare att cykla.

I dag är det ”Cykelns dag” och Miljöpartiet Södertälje vill tydliggöra att vi går till val på att fortsätta prioritera fler och bättre cykelvägar.

Det ska vara lätt och smidigt att cykla om fler ska känna att det är ett bra alternativ till att ta bilen. Det måste också vara tryggt och därför vill vi satsa på fler separerade cykelbanor.

Cykelstråken byggs ut och rustas upp, fler cykelpumpar och ställ installeras, och vi utreder säkra cykelgarage.

En sak som gör det lättare att cykla i en backig stad som Södertälje är eldrift och det är väldigt glädjande att Miljöpartiet i regeringen nu infört en bonus för den som köper en elcykel eller elmoped. Det görs även en statlig satsning på att bygga ut regionala cykelstråk.

Miljöpartiet jobbar med att förbättra cykelbanorna i Södertälje kommun. Cykelstråken byggs ut och rustas upp, fler cykelpumpar och ställ installeras, och vi utreder säkra cykelgarage. Vi har påbörjat en satsning med 20 miljoner kronor per år för detta, en fördubbling jämfört med tidigare, vilket är ett viktigt steg i rätt riktning.

Miljöpartiet vill fortsätta satsa på cykling både lokalt och nationellt. Det ska vara lätt och smidigt att ta cykeln för fler än vad det är idag. Om vi ska klara av att minska våra utsläpp så måste vi agera nu.

Emilia Pettersson (MP)

ordförande tekniska nämnden

Lars Greger (MP)

andranamn på listan i kommunvalet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel