Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje sjukhus ska låsa ut obehöriga – var fjärde anmälan berör dörrarna

Var fjärde felanmälan sedan augusti 2017 berör de dyra dörrar som köpts in till Södertälje sjukhus för att höja säkerheten kring akutmottagningen.

Anmäl text- och faktafel

I samband med Södertälje sjukhus ombyggnation av akutavdelning investerade de i nya dörrar som ska låsa ut obehöriga från sjukhuset. Dörrarna som har kostat 70 000-144 000 kronor styck inklusive installation och projektering ska bidra till att höja säkerheten genom att stänga ut obehöriga personer från sjukhuset. Detta eftersom personal tidigare blivit utsatta för hot och våld, enligt SVT.

När SVT begärde ut alla felanmälningar som berör akutavdelningen från slutet av augusti 2014 och mitten av mars 2018 visade det sig att en fjärdedel av de 138 felanmälningar berörde de nya dörrarna.

Felanmälningarna visar att sjukhuset bland annat haft problem med dörrar som inte går att låsa eller haft trasiga kortläsare.

Fredrik Hagel, projektområdeschef på Locum, menar att det är rimligt att dörrarna behöver justeras ofta.

– Det är dörrar som används väldigt mycket och ju fler funktioner man kopplar på desto mer inkörning behövs för att de ska fungera bra. Man kanske också ändrar behovet under tiden, säger han till SVT.