Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje sjukhus kan privatiseras

Sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink (L) vill privatisera ett akutsjukhus – möjligen Södertälje.– Ett dåligt förslag, både för Södertälje och akutsjukvården generellt i länet, säger landstings-politikern Elof Hansjons (S).

Liberalerna (tidigare FP) i Landstinget har länge drivit frågan att privatisera fler sjukhus i länet, och Södertäljes man i landstingsstyrelsen Ninos Maraha (L) välkomnar utspelet:

– Anna gör utspelet som landstingsråd, så visst är det förankrat av hela ledningen, av Alliansen. Nu arbetar vi vidare med det här under den här mandatperioden och kan ha ett förslag till nästa period.

Så då lär det bli en valfråga, om privatisering eller inte?

– Ja, för dem som inte vill ha kvalitet i sjukvården och som har ideologiska skygglappar.

Elof Hansjons (S) är emot privatisering av akutsjukvård, inte minst i Södertälje:

– Jag ser främst till Södertälje, det är större sårbarhet här och att leva under lönsamhetskrav och strikta affärsmodeller vore inte bra.

– Dessutom är det dumt att peka ut tre akutsjukhus (också Södersjukhuset och Danderyd) som tänkbara alternativ, jag tror det drabbar utvecklingen i tre organisationer under utredningsarbetet. Det finns visserligen inget färdigt förslag, men jag kommer att arbeta mot privatisering av sjukhusen, länets sjukvård ska vara god och likvärdig, menar Elof Hansjons (S).