Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje Science park vill bli knutpunkt för hållbar produktion

En nationell kunskapsnod för hållbar produktion. Det vill Södertälje Science park bli när det slår upp portarna i september, enligt ett nytt beslut.

Södertälje Science parks styrelse har beslutat att man ska jobba för att bli en "nationell kunskapsnod för hållbara produktionsflöden". Det meddelade styrelsen i ett pressmeddelande på onsdagen.

– Det finns en enorm potential i att skapa värde för kunden genom att ha effektiva processer genom hela flödet för såväl tjänstesektorn som för industrin, säger Leif Östling, styrelseordförande i Södertälje Science Park AB, i pressmeddelandet.

Vidare uppges att satsningen på hållbar produktion ligger i linje med regeringens nyindustrialiseringsstrategi som syftar till att Sverige ska bli världsledande inom smart och hållbar industriell produktion.

Bakom kunskapscentret Södertälje Science park, som invigs i september i år, står Astra Zeneca, Scania, KTH, Södertälje kommun och företaget Acturum.

Läs mer om Södertälje Science park:

Se hur långt Science park-bygget kommit – nybygget får en fasad av limträ

Här tar Science park form

För pluskunder:

Science park-bygget inne i ett avgörande skede – "Det är väldigt intensivt nu på slutet"