Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje nollade Leksand i Scaniarinken – hattrick av forwarden och storspel av målvakten

Christopher Bengtsson gjorde hattrick och George Sörensen höll nollan. Där har ni matchvinnarna när Södertälje besegrade Leksand hemma med 3–0 (2–0, 1–0, 0–0) på onsdagskvällen.

Hockeynyheter direkt i din mobil:

► Hockeypuls på App Store

► Hockeypuls på Google Play

SSK kom ut starkast i den första perioden. Men efter drygt sex minuter tippade matchen över åt Leksand som skapade flera farligheter, bland annat kom man tre mot en – men då räddade Södertäljebacken Marcus Bohman ett mål. Leksand hade även en puck i stolpen i samma skede av matchen.

Men perioden skulle studsa tillbaka till hemmalaget som fick spela fem mot tre efter drygt elva minuter. Christopher Bengtsson utnyttjade det och satte 1–0 bakom Tex Williamsson i Leksandsmålet.

SSK fick även spela fem mot fyra i slutet av perioden och då höll sig Bengtsson framme igen och stötte in 2–0.

Mittronden inleddes med ett power play för Leksand men George Sörensen höll tätt i hemmamålet.

I stället skulle Christopher Bengtsson kröna sin kväll med ett hattrick. Fredric Weigel hittade sin kedjekompis med en passning som faktiskt doftade Foppa och 3–0 var ett faktum efter att Bengtsson kommit helt fri med Williamsson efter 8.24.

Leksand hade ett monsterbyte efter det men det slutade med att Mattias Ritola blev utvisad för gästerna, tungt mentalt för gästerna som började bli griniga. Framför allt lagets transatlanter.

Gilla Hockeypuls på Facebook

Följ Hockeypuls på Twitter

Det var dock en svensk, Johan Porsberger som tog en frustrationsutvisning på Fredric Weigel och SSK fick spela fem mot fyra efter 14.35 inför 4 248 i Scaniarinken. Men Willamsson höll tätt den här gången.

Leksand jagade en reducering men matchen stod 3–0 efter två perioder.

I tredje periodens inledning var Södertälje närmare 4–0 än Leksand var 3–1. Christopher Bengtsson fick pucken till skänks och var nära att göra sitt fjärde mål.

Något senare kombinerade Nicklas Heinerö och Victor Andersson där den sistnämnde var nära att raka in pucken.

Leksand fick dock chansen att reducera i spel fem mot fyra efter 3.10.

Men chansen rann ut i sanden för gästerna.

Man skulle dock få en ny chans i numerärt överläge efter 8.40.

Leksand fick också spela fem mot tre i 23 sekunder men inte heller det läget lyckades laget utnyttja. George Sörensen höll tätt i hemmamålet.

Känslan var att där gick tåget för Leksand som sedan fick Matt Carey utvisad efter 12.51.

SSK utnyttjade inte det men resten av matchen skulle handla om Sörensen och om han skulle hålla nollan eller inte.

Vilket han gjorde och matchen slutade 3–0 till Södertälje.