Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje låtsas inte om krisen

Ingen har väl missat att världen befinner sig i ekonomisk kris. I Södertälje har både Scania och Astra Zeneca gjort stora neddragningar.

Nyligen utlyste Astra Zeneca att 8 000 man till ska bort, och analytikerna spår ett tungt 2010 för Scania.

Allt detta innebär radikalt minskade skatteintäkter för kommunen, något vi redan ser tydliga spår av i LT. Den senaste tiden har vi sett rubriker i stil med: ”Ishallen i Järna har inte råd att ha öppet”, ”Kommunen har inte råd med snöröjning” och ”De äldre får låna barnens buss”.

Ändå jobbar Södertälje kommun oför-trutet vidare med storvulna utvecklingsplaner.

Även om man börjar ana att man kanske inte har råd att bygga något så samlas man i möten, drar upp planer, gör utställning och debatterar som om pengar inte var ett problem.

Ta till exempel Stora Maräng i Järna. Tre arktitektkontor ritade varsitt förslag, informationsbroschyrer trycktes upp, en webbsida för att rösta på alternativen byggdes upp, utställning byggdes på biblioteket och ett otal möten har hållits.

Godkänt och klart oktober 2008, men äsch då – man glömde pengarna, så nu

står det still i väntan på eventuellt godkännande av budget.

Tänk om alla de planeringspengarna hade lagts på att hålla ishallen i Järna öppen?

Nu håller man på och gör om samma misstag med den fördjupade översiktsplanen för Järna. Man har möten, man planerar, producerar dyra trycksaker, utställningar på biblioteken men man har fortfarande ingen koll på vad det kommer att kosta eller hur man ska få pengar till byggandet.

Politiker – sluta slösa med resurserna! Sluta jobba på planer som det inte finns pengar till!

Järnabo

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel