Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje Kings förstärker ledarstaben: ”En storklubb i Sverige med en stark organisation”

Spanjoren Bernat Elias är det senaste namnet in i Södertälje Kings ledarstab. Bernat kommer senast från Alvik Basket och ska verka på fler positioner än som assisterande tränare.
– SBBK (Södertälje Kings) är en storklubb i Sverige med en stark organisation. Timingen är bra och projektet vi kommer starta tilltalar mig och passar min profil, säger han till klubbens hemsida.

Efter en tur i Alvik Basket och som assisterande tränare i danska högstaligan har nu spanjoren Bernat Elias landat i Södertälje Kings. Försäsongen startar på måndag nästa vecka och klubben räknar med att Bernat är med laget redan då.

– Bernat kommer med fina vitsord från både Alvik och Nick Spires agent i Spanien. Jag ser mycket fram emot att på nära håll få se och ta in de spanska influenser han kommer med, säger klubbdirektören Robert Andersson.

Förutom att verka som assisterande tränare ska Bernat Elias även hjälpa till på Basketgymnasiet samt vara med och starta upp ett nytt projekt.

– Både som assisterande för Kings men även som instruktör på Basketgymnaiset och Basketprofilklasserna. Han kommer dessutom starta ett projekt för vår elitförberedande ungdomsverksamhet tillsammans med Phil Spires. Målsättningen är att skapa ett arbetssätt/en modell för kvalitetssäkring och för utveckling av spelare och coacher. Det är en nödvändig satsning vi gör, då vi tappat lite fart i den verksamheten de senaste åren, som jag tror kommer bära frukt i det långa loppet, säger Robert Andersson.

Bernat Elias själv ser fram emot utmaningarna som väntar.

– Jag är tacksam för möjligheten att komma till Södertälje och att arbeta med Ludde, Robban och alla andra i klubben. SBBK är en storklubb i Sverige med en stark organisation. Timingen är bra och projektet vi kommer starta tilltalar mig och passar min profil.