Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje Kings är klara för semifinal efter ännu en rysare – Lindström kylig i slutsekunderna

Södertälje är klara för semifinal, men det tog två riktiga nagelbitare mot Umeå för att fixa det.
Valter Lindström avgjorde den andra kvartsfinalen genom att iskallt sätta två straffar med sju sekunder kvar, och ge Kings segern med 76-73.

Här finns dina lokala sportnyheter på sociala medier:

Gilla LT-sporten på Facebook

Följ LT-sporten på Twitter

Den första semifinalen i Täljehallen blev en riktig rysare. Matchen avgjordes i allra sista sekunden på en trea av Rudy Mbemba – för övrigt den enda distansskottet på tolv försök som guarden satte.

Inledningen i Umeå Energi Arena var precis lika jämn. 19-19 efter första perioden och 36-36 i halvtid. Umeå hade då försökt hålla uppe tempot i matchen, medan Kings gärna ville promenera upp med bollen. I bortalaget var det Auston Barnes och Valter Lindström som producerade framåt med elva respektive sju poäng.

Det första rycket kom i tredje perioden och ställningen 45-42 till Kings. Med tre raka treor signerade Lindström, Toni Bizaca och Martin Pahlmblad tog laget en tiopoängsledning och tvingade Umeå till time out. Inför dom sista tio minuterna var det tio poäng upp för Södertälje.

Men hemmalaget hade inte gett upp och fjärde perioden svängde fram och tillbaka. Hela tiden med Kings i en liten, liten ledning. Med en minut och tolv sekunder kvar tog Umeås guard Eric Gilchrese sin sjunde steal och la i en enkel lay up till 69-74. Återigen skulle det bli en nervkittlande avslutning.

Gilchrese lyckades sno ännu en boll och med en enkel lay up såg han till att Umeå bara låg under med ett poäng med elva sekunder kvar. Hemmalaget foulade sedan Barnes och Lindström för att stoppa klockan, och med sju sekunder kvar fick Lindström fick kliva till straffkastlinjen. Han satte iskallt båda, och Kings vann till slut med 76-73.

I och med segern är Södertälje klara för semifinal. Där väntar regerande mästaren Luleå.

Läs mer: (+) Exklusivt: Rudy Mbemba talar ut om stora sveket, krossade NBA-drömmen – och vägen tillbaka efter skandalerna

Umeå-Södertälje 73-76 (19-19, 17-17, 15-24, 22-16)

Poäng Södertälje: A. Barnes 15, T. Bizaca 15, V. Lindström 12, A. Andersson 10, M. Pahlmblad 9, A. Lindqvist 8, A. Ramstedt 4, R. Mbemba 3.

Så spelas semifinalerna:

10/4, semifinal ett kl 19.04 borta

13/4, semifinal två kl 18.04 hemma

16/4, semifinal tre kl 19.04 borta

19/4, semifinal fyra kl 18.04 hemma

ev 22/4, semifinal fem kl 17.00 borta

ev 24/4, semifinal sex kl 18.04 hemma

ev. 27/4, semifinal sju kl 19.04 borta