Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje kan få allsvensk premiär

Den allsvenska fotbollspremiären kan bli en snöig historia.
Snön ligger tung och det gör att bland andra Djurgården kan komma att flytta sin hemmapremiär till Södertälje.

Det kan bli tätt med matcher på Södertälje Fotbollsarena i mars. Vintern ser ut att hålla i sig och som den enda konstgräsarenan med större publikkapacitet kan fotbollsarenan komma att stå värd för flera allsvenska matcher i mars.

Närmast till hands ligger Djurgårdens hemmapremiär mot Helsingborg 21 mars. En match som ska spelas utan publik, ett straff Djurgården fick för skandalscenerna i kvalmatchen mot Assyriska på Stockholms stadion.

- Djurgården har frågat oss och vi är positiva. Vi kommer att skriva under en överenskommelse någon dag i veckan, säger arenachefen Bosse Wedlund.

Även AIK och Brommapojkarna kan bli aktuella om snön ligger kvar.

- Men de ligger bättre till jämfört med Djurgården. Det saknas värme i Stadions gräs och det gör deras läge svårare. Just nu ligger det kanske 70 cm snö där, och de måste skotta planen innan de kan sätta ett skyddstält över, säger Wedlund.

- Vi kommer ha tät kontakt om hur det blir.

Med hur kort varsel kan ni arrangera en allsvensk match?- Vi vill ha 14 dagar på oss. Så vi ska ta ett beslut i början av mars.

Vad innebär det ekonomiskt för er?

- Arenabolaget kommer förstås tjäna en peng på det, och det är givetvis välkommet. Vi har kommit överens om att inte  lämna ut summan men det är några hundra tusen det handlar om, säger Wedlund. 

Däremot blir det ingen supercupfinal i Södertälje den 6 mars mellan AIK och Göteborg. 

- Vi fick frågan av AIK men har sagt ifrån. Vi klarar inte en match av den storleken med så kort varsel. Men AIK verkade inte särskilt besvikna över det, de vill skjuta upp matchen. Men jag vet inte hur Fotbollförbundet ställer sig till det. Men i Södertälje kommer den i alla fall inte spelas, säger Wedlund.