Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje kammarkör bjöd på "opera-flashmob" – se filmklippet från gågatan

Södertäljebor som befann sig i centrum kunde bevittna en flashmob av det mer annorlunda slaget – när Södertälje kammarkör oväntat stämde upp i operasång på gågatan.

Annons

Filmen visar tre olika platser: Götgatan i Stockholm, Åkersberga centrum och Södertälje centrum en till synes vanlig dag, när mycket folk är i rörelse. Men så plötsligt börjar fler och fler av människorna på platsen stämma upp i operasång.

LÄS MER: Kammarkören avslutade jubileumsåret med konsert

Fenomenet är en så kallad flashmob – situationer när en grupp människor plötsligt samlas på en offentlig plats och gör någonting oväntat för att sedan skingras direkt efter – och filmen är en del av marknadsföringen för Folkoperans nya föreställning "Förklädd gud".

De som sjunger är medlemmar i körerna som ingår i föreställningen. I Södertälje är det därför Södertälje kammarkör som överraskar förbipasserande med sin sång. De andra körerna som medverkar är Botkyrka kammarkör, Kammarkören Non Silentium och S:t Tomas Kammarkör.