Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje kammarkör bjöd på "opera-flashmob" – se filmklippet från gågatan

Södertäljebor som befann sig i centrum kunde bevittna en flashmob av det mer annorlunda slaget – när Södertälje kammarkör oväntat stämde upp i operasång på gågatan.

Annons

Filmen visar tre olika platser: Götgatan i Stockholm, Åkersberga centrum och Södertälje centrum en till synes vanlig dag, när mycket folk är i rörelse. Men så plötsligt börjar fler och fler av människorna på platsen stämma upp i operasång.

LÄS MER: Kammarkören avslutade jubileumsåret med konsert

Fenomenet är en så kallad flashmob – situationer när en grupp människor plötsligt samlas på en offentlig plats och gör någonting oväntat för att sedan skingras direkt efter – och filmen är en del av marknadsföringen för Folkoperans nya föreställning "Förklädd gud".

De som sjunger är medlemmar i körerna som ingår i föreställningen. I Södertälje är det därför Södertälje kammarkör som överraskar förbipasserande med sin sång. De andra körerna som medverkar är Botkyrka kammarkör, Kammarkören Non Silentium och S:t Tomas Kammarkör.