Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje har störst arbetslöshet i länet

Antalet varsel föll markant i december i Stockholms län, ändå stiger arbetslösheten. 3,5 procent är siffran för länet, i Södertälje är det 6,7 procent som är arbetslösa.

Arbetsförmedlingens månadsrapport för Stockholms län visar på några ljusglimtar, men också på en del dystra siffror. Antalet nyanmälda platser till arbetsförmedlingarna har åter börjat öka, och även antalet personer som fått arbete. Antalet varsel sjönk också kraftigt i december 2009 jämfört med samma månad för ett år sedan.

Trots detta stiger arbetslösheten. I december var 45 600 personer, eller 3,5 procent av befolkningen, utan arbete. Det är 15 000 fler än vid samma tid förra året.

– Även om bilden av arbetsmarknaden i länet fortfarande är ganska dyster

ser vi nu alltfler ljusglimtar, säger Marie Linell Persson, marknadschef på arbetsförmedlingen i Stockholm.

Under december 2009 fick 5 600 personer inskrivna på Arbetsförmedlingen i länet någon form av arbete, vilket är 600 fler än under december 2008. Av de som fick jobb var 1 100 under 25 år.

Skillnaderna mellan länets kommuner är dock stora. I Södertälje (6,7 procent) och

i Botkyrka (4,5) är det betydligt fler som går arbetslösa än i till exempel Danderyd och Lidingö (1,8 procent vardera).