Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje har aldrig varit lugnare – vi orkar inte mer negativ publicitet

Södertälje har äntligen börjat växa genom bostadsbyggen och planer som kommer att generera nya jobb. Äntligen börjar personer från andra delar av Stockholm se charmen med att bo i en liten stad som har det mesta - nära den stora staden med mer än det mesta. Personer som har inkomst, utbildning och skattar flyttar hit, vilket gynnar Södertälje i och med att det bor många socialt utsatta här.

I höst får Södertäljepolisen en egen serie på Kanal 5. Vi alla vet hur mycket media vinklar saker och ting för att få tittare och nu blir då Södertälje antagligen ”gangsterstaden” med flera av Sveriges farligaste områden för svenska folket.

Om polisen nu vill Södertälje väl kanske ni ska fortsätta med ert goda arbete, det vi genom våra skattepengar finansierar, i stället för att vara med i tv och bli klappade på axeln av allmänheten för att ni gör – det ni har betalt för. Jag förstår inte heller syftet med att ta upp gamla avslutade fall? För att spä på Södertäljes dåliga rykte?

Jag har svårt att förstå hur man inom skattefinansierade yrken får lov av medverka i tv där allt kan vinklas. Jag är socionom och tycker det är skamligt. Ni fördömer de som filmar olyckor och brott för att lägga ut på Youtube etcetera, samtidigt som ni själva uppenbarligen tycker det är okej att göra samma sak bara för att det är ett tv-team från Kanal 5 som filmar och personerna kan få sitt ansikte censurerat. Här i Södertälje känner alla alla och det är knappast svårt att identifiera händelser och människor även om viss censur sker.

Vill polisen synas och leka hjältar genom att förstora upp några småbrott och slå sig för bröstet?

Politiker, vakna. Jag har bott i Södertälje i snart 38 år – det har aldrig varit lugnare än nu.

Att ta fram detta polisprogram är ju bara för mycket.

Vad är syftet med detta program? Vill polisen synas och leka hjältar genom att förstora upp några småbrott och slå sig för bröstet?

Det byggs nya bostäder för att få folk (svenska höginkomsttagare) att flytta till Södertälje – jag känner flera som har flyttat in, som är jättenöjda och som blev förbannade och förvånade över att detta program får smutskasta Södertälje, i stället för att hylla polisen och staden.

Ta ert ansvar politiker och låt Södertälje fortsätta att växa på den banan som den är på väg. Vi är nöjda med Södertälje. Vi tar ansvar för Södertälje. Vi är stolta över Södertälje. Låt oss tillsammans leva för Södertälje.

Tillsammans är vi starka.

Jag lider med Södertälje och folket. Jag vill ta strid och vet att människorna som bor här just nu inte orkar med mer negativ publicitet om Södertälje.

Det finns ingen bättre stad.

Eddie Demir

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel