Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje föll tungt hemma mot Västervik

Södertälje fortsätter att ha det jobbigt hemma i Scaniarinken. Under onsdagskvällen kom SSK:s elfte hemmaförlust för säsongen när Västervik blev för svåra.
Slutresultatet skrevs till 2–0 i smålänningarnas favör efter en fin insats från Jonas Fransson i Västervikskassen.

Det var seriens sämsta hemmalag som ställdes mot seriens näst sämsta bortalag i Scaniarinken under onsdagskvällen. Södertälje hade besegrat Västervik i lagens två tidigare möten under säsongen, men denna kväll var det smålänningarna som drog det längre strået.

Slutresultatet skrevs till 2–0 efter att gästernas målvakt Jonas Fransson räddat alla 24 SSK-skott och var således en stor segerorganisatör för sitt Västervik.

Det var också gästande Västervik som inledde matchen bäst och skapade en del farliga lägen framför George Sörensen i SSK-kassen. Södertälje jobbade sig in i matchen och var spelförande under första periodens andra halva.

I inledningen av den andra perioden tilldömdes Västervik ett straffslag.

Kalle Östman utnyttjade möjligheten till fullo när han elegant fintade ned Sörensen och rundade den danske målvakten innan han lyfte in pucken som innebar 1–0 till bortalaget.

Den andra perioden blev en betydligt mer underhållande historia och bägge lagen fick ett par möjligheter i spel i numerärt överläge, men inget mer mål föll i mittperioden och Västervik kunde gå till den sista periodpausen med en uddamålsledning.

Södertälje tryckte på för en kvittering i slutperioden och var otroligt nära i slutskedet av matchen. Thomas Valkvae-Olsen var bara centimeter ifrån att trycka in kvitteringen med drygt två minuter kvar av matchen, men istället för en kvittering kunde Pierre Gustavsson vända på spelet och lyfta in 2–0 i den öppna målburen och således punktera matchen.

Närmast för Södertälje väntar en bortamatch mot Almtuna på fredag. För Västervik väntar närmast en hemmamatch mot Björklöven, även det på fredag.

MATCHFAKTA

Södertälje SK – Västerviks IK 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)

Andra perioden: 0–1 (25:56) Kalle Östman (straff)

Tredje perioden: 0–2 (58:32) Pierre Gustavsson (Dan Pettersson) i numerärt underläge i öppen kasse

Skott: 24–20 (7–8, 10–7, 7–5)

Utvisningar: Södertälje 3x2 min, Västervik 7x2 min

Domare: Filip Sandstedt

Publik: 2162

Rasmus Kågström