Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje får flera miljoner från staten för extratjänster

Södertälje kommun tilldelas nu drygt fyra miljoner, när Arbetsförmedlingen på uppdrag av regeringen fördelar 500 miljoner till kommuner och landsting som anställt personer långt ifrån arbetsmarknaden på extratjänster.

Nykvarns kommun får knappt en halv miljon kronor.

I slutet av förra året hade 68 extratjänster skapats i Södertälje kommun, medan åtta skapats i Nykvarn.

Modellen med extratjänster infördes i november 2015 och syftar enligt regeringen till att uppmuntra fler att anställa personer som står långt ifrån arbetsmarknaden.

Den ger möjlighet till full subvention av lönen samt arbetsgivaravgifterna i 12 månader, med möjlighet till förlängning i ytterligare ett år, enligt Arbetsmarknadsdepartementets pressmeddelande.

Extratjänster finns i dag inom skolan, äldrevården, barnomsorgen, sjukvården, kulturell verksamhet, ideella föreningar och trossamfund.

Stockholms läns landsting tilldelas 7 824 676 kronor.

– Genom extratjänster ges verksamheter inom välfärden möjlighet att ta in en extra resurs som kan stötta och avlasta. (...) Rekryteringsbehoven är stora och en extratjänst kan vara en bra väg in för den som i framtiden vill bli undersköterska eller vårdbiträde, säger arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson i pressmeddelandet.