Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje får en ny typ av boende för äldre: "Fyller en lucka"

Kommunstyrelsen har beslutat att Södertälje får en ny typ av boende för äldre. Boendet som ska uppföras kallas för mellanboende.

Annons

Mellanboende kommer vara till för de äldre som känner att det inte är tryggt att bo kvar hemma men samtidigt inte behöver omsorg dygnet runt. Enligt pressmeddelandet ska det finnas gemensamma ytor för umgänge och aktiviteter.

– Södertälje ska vara en bra och trygg plats att åldras i. Jag är glad att vi nu kan ta nästa steg i utvecklingen av olika former av boende anpassat för äldre. Mellanboende fyller en lucka som idag finns mellan att bo kvar hemma och ett särskilt boende, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner i ett pressmeddelande.

Kommunstyrelsen i Södertälje har gett förvaltningen i uppdrag att analysera de behov som finns och upprätta riktlinjer för det kommande mellanboendet.

Mellanboendet kommer bestå av hyreslägenheter som kommer att vara i kommunens regi. För att få en plats på boendet krävs det en biståndsbedömning.