Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje behöver fler korttidsplatser

Miljön är viktig för välbefinnandet och tillfrisknandet, särskilt för äldre sjuka människor. Dessvärre tvingas patienter alltför ofta att stanna kvar i en stressig sjukhusmiljö, istället för att skrivas ut och tas om hand i ett äldreboende.

Därför är det djupt olyckligt att det rödgröna styret avvecklade platser på Artursberg, avsedda för att ta hand om medicinskt färdigbehandlade patienter vid Södertälje sjukhus. Till råga på allt måste dessutom kommunen betala stora summor för dem som tar upp plats och kräver extra personal inom sjukvården – efter läkares beslut om utskrivning.

Vi behöver bättre samordning mellan landstinget och kommunen och fler korttidsplatser i kommunal regi. När medicinskt färdigbehandlade patienter kan skrivas ut frigörs vårdplatser för andra patienter och vårdköerna kortas. Vi vill pröva att i kommunen anställa en kommunapotekare som ökar patientsäkerheten. En sådan tjänst finns i Linköping.

Förutom att öka tillgängligheten måste även miljön och servicen bli avsevärt bättre vid det kommunala vård- och omsorgsboendet Artursberg. Den stökiga logistiken i området och den dåligt omskötta trädgården behöver ges bättre utformning för att vara den trivsamma miljö för de boende som påskyndar deras tillfrisknande. Personalen behöver mer och kontinuerlig utbildning för att omsorgen ska leva upp till den nivå som förväntas. Det gäller även i semestertider! Detta kräver ett bättre ledarskap.

Vi i Liberalerna vill ge Södertäljes äldre ett värdigt åldrande och ett bra omhändertagande när de är sjuka. Det är dags att utveckla Artursberg.

Metin Hawsho (L)

toppkandidat till kommunfullmäktige

Ninos Maraha (L)

toppkandidat till landstingsfullmäktige

Elinor Elmborg (L)

kandidat till kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel